AKTUELNO

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević izjavio je da opozicija na najnezakonitiji način vrši pritisak na slobodu medija u ovoj zemlji, kao i da su to metode kojim se služe samo fašisti.

Vučićević je rekao da kada bi se Dragan Đilas, Vuk Jeremić i slični pitali, on bi već bio u pritvoru i čekao da bude poslat na tri godine zatvora.

- To je ta demokratija o kojoj ta takozvana opozicija danas govori, i to je ono što oni nama spremaju ako se jednog dana dohvate vlasti. Hvala predsedniku Vučiću što je pomenuo naš slučaj, jer mi je neverovatno što se osim Pinka i Informera niko ne bavi činjenicom da opozicija na najnezakonitiji mogući način vrši pritisak na slobodu medija u ovoj zemlji - izjavio je Vučićević.

Kako dodaje, Đilas, Jeremić, Obradović odlaze ispred REM-a i traže nasilno oduzimanje licence Pinku.

- Traže da ovih nekoliko stotina ljudi ostane bez posla. Da ova televizija bude ugašena, zato što se njima ne sviđa uređivačka politika ove televizije. Ovo je privatna televizija, koja ima svoju uređivačku politiku, koja može da vam se sviđa ili ne - kazao je Vučićević.

On dodaje da privatna televizija i privatne novine imaju pravo na uređivačku politiku kakvu oni procenjuju da treba da imaju, kako kaže, privatnu uređivačku politiku.

- Informer ima svoju uređivačku politiku, koju ne mogu da zabranjuju. Ne možete vi da zabranjujete, jer ako zabranjujete, onda niste demokrate, nego fašista. Fašisti zabranjuju ljude koji drugačije misle. Fašisti zabranjuju, ukidaju, gase televizije koje izveštavaju kako im se ne sviđa. Fašisti hapse novinare i šalju ih u zatvor. To više nigde u civilizovanim zemljama ne postoji. Novinari u zatvor idu samo u najtotalitarnijim zemljama ovog sveta. Đilas bi da vrati to vreme u Srbiju - ocenio je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

Reagujući na pretnje vešanjem Vučića i Brnabićeve, koje je uputio poslanik Dveri Srđan Nogo, Vučićević je rekao da oni pozivaju i na silovanje premijerke Brnabić, ne jednom, nego više puta.

- Dakle, oni više puta pozivaju na vešanje političkih neistomišljenika, vešanje na Terazijama, a onda se javi taj Đorđe Vukladinović, koji kaže „Ne na Terazijama, na drugim mestima ćemo da ih vešamo“. Do pre samo nekoliko meseci su govorili da će da nas sahranjuju, pa da nam ***aju po grobovima. Dakle oni priželjkuju smrt politčkim neistomišljenicima. To je sve samo odraz njihove političke nemoći, nemaju odgovor, nemaju politički program - kazao je Vučićević.

Kako dodaje, oni nemaju ideologiju, zato mrze, čitava njihova politika je mržnja.

- Početak, mržnja, kraj mržnja, u sredini, unutra, samo i jedino mržnja. Tu nema ničeg drugog. Dragan Đilas samo mrzi, zbog želje da otme vlast, da se vrati na vlast što za njih znače milioni. U njihovo vreme vlast se koristila za lično bogaćenje, Đilas je od kada je ušao politiku do silaska sa vlasti „zaradio“ 25 miliona evra - izjavio je Vučićević i dodao:

- Đilasu, Jeremiću i Jankoviću treba vlast da bi otimali pare. Njih ne zanima država. U njihivo vreme državna kasa je bila pred bankrotstvom. Sada konačno ovom zemljom ne vladaju tajkuni nego Vlada. Konačno ova država ima vlast koja misli na državu - rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, u poslednjih pet, šest godina sagrađeno je više auto-puteva nego u poslednjih 30 godina.

Gostovanje Dragana J. Vučićevića pogledajte u videu koji sledi:

#Dragan J. Vučićević

'